Csicseriborsó-krumpli "egytál"
sponsored links
Ez a kép még januárban készült, de mindig elfelejtem leírni az ételt. A legfinomabb (vegán) étel, amit valaha ettem, azt hiszem. A krumpli fûszeres kérge ropogós ls hihetetlenül finom, a pirult csicseriborsó ropogós és hihetetlenül finom, a pirult dió ropog és hihetetlenül finom, a vörösáfonya édeskésen savanykás és hihetetlenül finom. Teljesértékû fehérjévé komplettálódik, ha egy kis rizst is eszünk hozzá.
Hozzávalók (kb. 4 adagnyi):
- 2-3 evõkanálnyi olaj
- 1 kávéskanálnyi római kömény
- 1-2 kávéskanálnyi tikka masala
- só
- 1 doboz alaposan lecsöpögtetett csicseriborsó (és egy kicsi a levébõl)
- 4-5 szem krumpli
- fél marék dió
- 1 zacskó aszalt vörösáfonya (mazsola is jó, de áfonyával finomabb)
Érdemes belevágni a számunkra idegen ízvilágú és látványú ételek kipróbálásába, csak azért nem érdemes elkerülni, mert szokatlan (nagymamám 80 éves elmúlott, amikor elõször kóstolt indiai ételt, szkeptikus is volt a tekintete, amikor látta, hogy csirkét, kókuszt és paradicsomot fõzök össze, de aztán megkóstolta és szerette). Ez az étel idõspórolós (kb. 30 perc alatt elkészül), nagyon laktató, nagyon illatos, nagyon finom, és arra kényszerít, hogy akkor is eszegessed, ha nem vagy éhes...